oktober, 2023

14okt11:00 am12:30 pmLindstrøms turexpedisjon for barn og ungePolarhunder, overraskelser med mer11:00 am - 12:30 pm / 11:00 - 12:30 Arktisk kultursenter, Strandgata 30Pris:Arrangementet er gratis. Ingen påmelding

Arrangement detaljer

PS! Du kan møte opp enten på Arktisk kultursenter eller direkte på Salen. For de som møter opp på Arktisk kultursenter så går vi opp til Salen ca. kl. 11. Andre møter direkte på Salen kl. 11.

Arrangementet er gratis. Det er voksne til stede så barn/unge i alle aldre er velkomne.

Mange Alaskahuskyer virker sky og redde for mennesker. Slik er de bare og det skal alle, både barn og voksne, ta hensyn til når de tar kontakt med hundene. Ikke alle vi mennesker liker å få noen vi ikke kjenner helt innpå oss, slik er noen hunder også.

Når vi skal gå tur så vil hundene våre trekke, noen veldig og noen litt mere forsiktig. Ingen av våre (uten om 1) er vant til å gå pent i bånd. Vi har aldri brukt tid på å lære hundene den ferdigheten, de skal vi jo trekke. Her gjelder det å ha et godt tak i båndet og ikke under noen omstendigheter slippe. Hansker på hendene er lurt å ha på så gjør det ikke så vondt å holde i nylontauet som hunden er festet i. Utover det er godt humør og smil det som skal til for å få en fin dag med hundene.

Vi tar nok alle 14 med oss på Salen, men ikke alle hundene skal på tur. Uansett vil dere få hilse på alle.

Team NF-husky er lokalisert med hundegård og kennel i Neverfjord. Til sammen er vi 4 voksne (Rakel, Stein Erik, Rune og Reidar) som utgjør de menneskelige ressursene i teamet, og for å kunne oppleve vår drøm om hundekjøring har vi til sammen 14 Alaskahuskyer. Vårt hundespann er et konkurransespann som kjører og konkurrerer innafor langdistanseløp, type løp som feks Finnmarksløpet. De trenes og kjøres mange tusen kilometer hver sesong, ca 6000-8000 kilometer……, en tur til Oslo med bil er vel på ca 2000 kilometer.

Mer info

Tid

(Lørdag) 11:00 am - 12:30 pm / 11:00 - 12:30

Pris

Arrangementet er gratis. Ingen påmelding

X